Contentbeheer eenvoudig, intuïtief en zoekmachinegeoptimaliseerd

Zoekmachine vriendelijk CMS

zoom

Een zoekmachine vriendelijk content management systeem zorgt ervoor dat uw website geoptimaliseerd wordt voor zoekmachines. Dit houdt in dat binnen de "regels" van de SEO (Search Engine Optimization = Zoekmachine optimalisatie) uw website technisch in elk geval optimaal gevonden kan worden.

Als websitebeheerder kunt u uw site nog verder optimaliseren. U kunt hiervoor natuurlijk dure SEO adviseurs inhuren, maar veel van de optimalisaties kunt u ook zelf uitvoeren.

Tips om de zoekmachine vriendelijkheid van uw website nog meer te verbeteren:

  1. Schrijf heldere en leesbare teksten. Uw bezoeker moet merken dat u relevante informatie voor hem/haar heeft en de tekst moet uitnodigen om verder rond te kijken op uw website. 
  2. De titel moet aangeven waar de inhoud van de pagina over gaat. 
  3. Gebruik in de inhoud van de pagina woorden waarop u graag gevonden wilt worden bij zoekmachines. Vergeet tip 1 echter niet!
  4. Maak gratis gebruik van Google Analytics om zo te kijken of de door u aangebrachte wijzigingen invloed hebben op de bezoekersaantallen en het aantal bekeken pagina's op uw website.
  5. Ook afbeeldingen kunnen worden geoptimaliseerd. Zorg ervoor dat de bestandsnamen van de afbeeldingen woorden bevatten die de inhoud van de afbeelding beschrijven. In een webshop dus bijvoorbeeld geen "artikelnr 3007" gebruiken, maar "snelle rode auto" gebruiken.
  6. Richt u op uw doelgroep en probeer de website voor deze doelgroep te optimaliseren.
  7. Probeer vast te stellen wat uw bedrijf uniek maakt en optimaliseer dan juist voor die begrippen. Op die manier is de kans groot dat bezoekers van uw website vinden waar ze naar op zoek zijn. Dit maakt de kans op omzet voor u groter en daar gaat het immers om (dit wordt ook wel "de conversie" genoemd).
  8. Ga niet in zee met bedrijven die u een nr. 1 plaats in de zoekmachines garanderen. Deze garantie kan namelijk niet waargemaakt worden op een "legale" manier. De meeste bedrijven die dergelijke garanties geven houden zich niet aan de vastgestelde regels voor zoekmachineoptimalisatie en u loopt dus het risico om met uw website gestraft te worden en daardoor veel lager te komen in de zoekresultaten.Terug

21-04-2008